Представяме Дженал Топалова – Яшар: кандидат за народен представител от листата на “Движение за права и свободи“ в област Стара Загора

Тя напуска големия град София, за да се върне на село, но не защото следва новия и модерен тренд „от града към селото”, а защото просто се връща у дома – в сърцето на Розовата долина, към което споделя, че винаги я тегли сърцето. 🩷

🗳️Когато влиза в 49-тото Народно събрание се оказва, че тя е и първата дама, която област Стара Загора избира за депутат от ДПС. Днес отново е кандидат за българския Парламент, окуражена да вдъхне повече увереност на младите хора и в частност на нежната половина нашето общество. ☝️Да, вероятно мнозина я познаха, това е

Дженал Топалова – Яшар

– бакалавър по „История” и „Педагогика” в Софийския университет, магистър по „Бизнес администрация, мениджмънт и лидерство” в Нов български университет, сватбен агент, аранжор – флорист, техник – растениевъд, занимаващ се с розопроизводство, бивш общински съветник в Павел баня и тогавашен председател на Комисията по образование, здравеопазване, култура, социални дейности и проблеми с малцинствата.

🎙️”Младежите имат невероятен потенциал и съм амбицирана да им помогна да използват енергията, качествата и уменията си, за да бъдат полезни на хората и заедно да се борим за каузите на ДПС. Движението стимулира участието на жените в политиката и аз искам да съдействам за това повече дами да повярват във възможностите си и да използват силата си. Жените определено трябва да участват в политическите дела в една държава, защото те са незаменима част от населението и техният опит и глас са от решаващо значение за приобщаващо и представително управление”, споделя Дженал.

🗳️В Парламента тя бе зам.-председател на Комисията по образование и наука, член на Комисията по култура и медии, парламентарен секретар на 49-ото Народно събрание и основен представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

🗳️Дженал бе и сред вносителите на законопроектите, свързани с промени в Закона за горите и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за закрила и развитие на културата и др.

🎙️”За мен беше чест да прочета Декларация от името на ПГ на ДПС по случай 15-ти септември. От трибуната на Народното събрание ние от „Движение за права и свободи” ясно и категорично заявихме, че образованието трябва да бъде национален приоритет. Аз вярвам, че образованието, обучението и ученето имат изключително голяма роля за това младите хора в България да бъдат отговорни, активни и достойни граждани, с непрекъснат стремеж към усъвършенстване. Само по този начин те ще могат да посрещнат новите предизвикателства и да градят бъдещето на нашето общество.

✍🏻Образованието трябва да бъде основна ценност и национален приоритет. И той трябва да бъде формулиран в стратегия за развитие на модерно, дигитално и иновативно средно образование, съобразено със световните тенденции.

✍🏻Наш обществен и национален дълг е да подготвим младите хора за професиите на бъдещето. Те са част от общия европейски пазар на труда и трябва да бъдат конкурентни на връстниците си от ЕС.”, категорична е Дженал Топалова – Яшар, която в свободното си време обожава да се отдава на изкуството във всичките му форми.

🎙️🎨Рисувам, декорирам, пиша… ✍🏻От доста време работя по един исторически роман. 📖 В Англия взимах уроци за писане на детски книжки и продължавам с курс за life couch. За мен изкуството е най-красивият език на човека и храна за душата. 🎨Смятам, че изкуството е възможността да надникнеш в един по-висш и по-съвършен свят. То е онова чувство, което ми носи по-възвишен мир, където радостите и разочарованията придобиват по-различен смисъл”, споделя Дженал.

🏺Оказва се, че тя има отношение и към опазване на културното наследство на страната ни и предаването на поколенията нужната обща отговорност за бъдещото му съхранение:

„Наш дълг е и да пазим езика, културата и традициите си. В нашата родина има културно многообразие и е важно следващото поколение да познава езика, културата, традиции си и да прояви уважение към другия, различния”.

Джела вярва, че именно взаимодействието между различните култури дава сила за прогрес и просперитет на човечеството: „Културното наследство не само помага на хората да опознаят своето минало, но играе и важна роля в общуването между народите. За това трябва да го съхраним, да го пазим и защитаваме.”

#заедносхората

#пи2024

#дпс

#MRF

#евроизбори

# 2️⃣8️⃣✔️

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram