Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС  ще работят за реализирането на проект „Реконструкция на стадион „Севтополис“

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Илиана Жекова, Андриян Качанов и Валентин Кралев на Казанлък поемат ангажимент, при избора им в 51-то Народно събрание, да положат всички усилия за ускоряване на цялостния ремонт на стадион „Севтополис“ и зоната за хвърляния. В момента инвестиционният проект „Реконструкция на стадион „Севтополис“, тренировъчно футболно игрище и зона за хвърляния“ е на етап издаване на разрешение за строеж, след което Общината ще бъде напълно готова да кандидатства за финансиране. „Обновеният стадион с модерни съоръжения е от съществено значение за целия Казанлък. Той ще осигури съвременни условия за спорт и тренировки на децата ни, както и за провеждане на състезания. Спортът не само насърчава здравето, но и възпитава. Всяка спортна победа е повод за гордост както за града, така и за треньорите, спортистите и техните родители“, споделиха кандидатите по време на обиколката на спортните съоръжения.

Идеята за обновяването на базата на „Севтополис“ датира още от 2011 г., когато започна първият мандат на кмета Галина Стоянова. Тогава бяха частично подменени седалките, инсталирана бе нова оградна мрежа на тренировъчното игрище на ДЮШ и бе подменена настилката в зала „Севтополис“. През следващите години усилията на кмета се насочиха към подобряване на спортната база – сградата беше изцяло боядисана, сменени бяха ВиК инсталациите, обновени бяха съблекалните и санитарните помещения, а на тренировъчното игрище бяха поставени пластмасови седалки и ремонтирана тревната настилка. Продължиха и други подобрения в спортните съоръжения.

Целта на настоящия проект за реконструкция е стадион „Севтополис“ и прилежащите съоръжения да отговарят на стандартите на БФС и УЕФА за провеждане на футболни срещи от Първа и Втора лига, както и за международни състезания по лека атлетика съгласно изискванията на БФЛА и IAAF. Надяваме се, че тези планове ще се осъществят, но преди това, в неделя, трябва да направим избор за сигурност и стабилност, за да продължим да надграждаме постигнатото, както в спорта, така и във всички други области“, заявиха кандидатите за народни представители Илиана Жекова, Андриян Качанов и Валентин Кралев по време на срещите си с граждани и пред представителите на Спортните клубове в града.

Подкрепете Илиана Жекова, Андриян Качанов и Валентин Кралев с № 18, които ще работят за този и други приоритети в община Казанлък, а всеки глас ваш глас ще е за редовно и стабилно правителство, което може да носи отговорност!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *