Илиана Жекова: Ще продължа да работя в социалната сфера!

📣 Недостигът на кадри на пазара на труда ще продължи да се задълбочава поне до 2030 г., тъй като заместването на хората, които се пенсионират, с млади хора, които ще постъпват в масата на работната сила, се очаква да е едва 62 на сто. Това ни дава основания да очакваме задълбочаване на недостига на кадри с допълнително 35 – 40 000 души годишно.

‼️За да не спира развитието на икономиката, от ГЕРБ-СДС се ангажираме при управленски мандат, да  провеждаме политики за обезпечаване с кадри на най-важните сектори и индустриите с най-висока добавена стойност.
‼️Индустриалните и технологичните сектори са локомотивът, който дърпа икономиката последните две десетилетия, а в същото време получава сравнително най-малко подкрепа от държавата.
‼️Част от мерките, които предвиждаме са:

🔷 Насърчаване мобилността на работната сила, подобряване на транспортните връзки, намаляване на разходите за пътуване от малките населени места до по-големите икономически центрове;

🔷 Развитие на предприемаческа дейност и на мерки в малките населени места, които водят до намаляване на регионалните различия в страната.

Подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за народен представител на 9 юни с бюлетина 22 и преференция 103!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram