Илиана Жекова: кандидатът с чар, финес и обаяние

Тя е една от нас. Да! Не бързайте да възкликвате с досада, защото това, че думата „политик“ днес е обагрена с негативни окраски, е въпрос на възприятие от страна на обществото към тези личности. Вероятно защото сме обезверени, изтощени, очакващи, излъгани… Но, избори е имало и пак ще има- така е устроен моделът. Държавният. И за да има избори, респективно трябва да има кандидати. Да, не ги харесваме. Все ни пречат. Тогава нека ние, недоволните, се опитаме в тази битка да сме кандидати… Не искаме…

Та, понеже пак сме на финала на поредната изтощителна предизборна надпревара, ми се ще тези редове да бъдат просто позиция, която стигайки до вас, не е нужно да оформя мнение. Но е желателно да ви замисли.

Тя е Илиана. От Казанлък. Майка, съпруга, баба, професионалист. Мечтае. Очаква. Работи. Грижи се за семейство. Част е от един пъзел, какъвто имаме и ние в живота си. Всеки един от нас сам е избрал в коя сфера да гради и как да стои като част от обществото. И често никой не му се е месил в избора. Илиана Жекова е избрала да бъде политик. Или човек на гражданите във високите етажи на властта. Там, където се решава всичко. Тя е гласът, който говори вместо теб и мен.

Илиана е земна. Приятна за комуникация, лека за диалог и лесна за разбиране. Изслушва и възприема. Откликва и помага. Не знам дали лично на теб, четящият, е помогнала, но го е сторила за мнозина и е възприела мисията си да огласява проблемите на обществото тук, в нашия регион, на национално ниво. Понеже често оттам зависи те да бъдат решени. В професия е превърнала политиката ли? Не! Това е временна форма на личностно развитие и повярвайте, някога тя те лишава от куп приятни за вършене неща. Като политик, ти трябва да си умерен, обран, въздържан. Трябва да свикнеш да си руган, порицаван и нападан. Без това понякога да е оправдано. Защото всеки е сложен под общ знаменател. Но всеки във Вселената е себе си и носи своето сияние. И защо пък и тя, макар политик, да не сияе и да не е приятна? Такава е!

Опознавайки тази дама, непременно ще уловиш неподправения женски чар, спокойствието на щастливата жена и финото желание да бъде носител на някаква промяна. Нейната цел е да повлияе, да промени, да остави следа с направеното. Да е полезна. Да е заслужила доверието ви.
Илиана Жекова е магистър е по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание на Република България. И е една от нас. Пак казвам. Просто Илиана. От Казанлък. Нашата Илиана.
Допускам, че за някого текстът ще се стори напудрен. А той е само искрен и простичък- само да доведе до мисълта, че никой не ни е виновен за нищо. Ние също можем да сме промяна. Ние също можем да изискваме и да постигнем желаното. Ние можем да сме обединени. И да не мрънкаме. А да започнем нещо градивно и истинско от днес, от себе си. Или пък с помощта на Илиана, в случая.

Нека да открием позитивното в света. То е навсякъде. То е в това, че сме здрави, че имаме сетива, и че сме обичани. Ако носим това в нас, можем да съградим различен свят. Тук. В България. В Казанлък.

Защо да не започнем на 9-ти юни с номер 22

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram