Д-р Тунджай Йозтюрк: Ние от „ДПС – Ново начало” предлагаме трансформация на здравния модел, като ще работим за прекратяване на негативните здравно – демографски тенденции

Д-р Тунджай Йозтюрк-кандидат за народен представител от “ДПС – Ново начало”:

Ние от „ДПС – Ново начало” предлагаме трансформация на здравния модел, като ще работим за прекратяване на негативните здравно – демографски тенденции.

☝🏻Днес сред основните проблеми на здравната система са: 👉🏻свръхцентрализация, бюрокрация и неефективна структура и администрация; 👉🏻заложени дефицити и недофинансиране на системата; 👉🏻създаване на предпоставки за фалити на лечебни заведение; 👉🏻липсват инвестиции в лечебните заведения; 👉🏻незначителни стимули за изпълнителите на медицинска дейност по отношение на изискванията за качество.

☝🏻Заради тези, а и заради още куп неуредици, ние казваме, че здравеопазването в България е в шок, дори в последваща клинична смърт. Нашата политика към трансформация е насочена изцяло към човека и неговите здравни и социални потребности – за да получи помощ тогава, когато има нужда, в максимално добри условия, при гарантирано финансиране. ‼️Тук е мястото да отбележа, че като национални хоризонтални приоритети ние от „ДПС – Ново начало” извеждаме майчинството и детското здравеопазване, спешната медицинска помощ, профилактиката и социалнозначимите заболявания.

💯Наши приоритети в развитието на българското здравеопазване са: ✅пазарни механизми, договорно начало в съгласуване на интересите при разпределение и управление на ресурсите за здравеопазване; ✅подпомагане развитието на частната инициатива и конкуренцията в здравеопазването; ✅гарантиране на достъпността до здравни грижи, доболнична и болнична помощ за жителите на малките населени места, отдалечени планински и гранични райони; ✅прекратяване на нерегламентираните плащания и корупционните практики – чрез система от законови, контролни и икономически мерки. 🍀И не на последно място, бих искал да отбележа, че коалиция „ДПС – Ново начало” поставяме на нова основа развитието на икономическите отношения в здравеопазването, базирани на участие и отговорност на всички страни в процеса на промяна и устойчиво развитие на сектора, както и ще настояваме за контрол върху разходите и демонополизация на системата за здравно осигуряване чрез въвеждане на пазарни модели и конкуренция между здравноосигурителните дружества и НЗОК.

Всичко това трябва да се случи, за да имаме едно по-добро здравеопазване, което да поеме по нов път и да се развива. Здравеопазване, което ще постави в центъра индивида, семейството, общността и цялото общество.

Ние от „ДПС – Ново начало” знаем как да го постигнем, но без подкрепата от хората на изборите в неделя, това няма как да се случи. Затова призовавам всички да гласуват с номер 8️⃣✔️🗳️ в бюлетината за новото начало в здравеопазването, за „ДПС – Ново начало”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *