Д-р Калин Калинов от „Възраждане“ е единственият кандидат от Казанлък в изборите за Европейски парламент

Д-р Калин Калинов е осми в листата на „Възраждане“ в изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 09.06.2024 г.

Той е на 36 години, родом от Казанлък, доктор по химия на високомолекулните съединения. Научните му разработки са в областта на биомедицината и нанотехнологиите. Участник е в международни научни конференции в Белгия, Италия и Холандия.

Завършил е средно специално образование в СОУ „Екзарх Антим I”, град Казанлък, със специалност „Организатор на среден и дребен бизнес” с включено засилено изучаване на английски език. Продължава образованието си в УХТ, град Пловдив, където се дипломира като бакалавър по „Технология на етеричните масла, парфюмерията и козметиката“ и е магистър по „Анализ и контрол на храните“. В момента придобива втора магистратура – „Вероятности, актюерство и статистика“, изучвайки статистически елементи на обучението на машини (изкуствен интелект) и анализи на големи бази от данни,  във ФМИ към СУ „Климент Охридски“.

Калин  Калинов е с дългогодишен стаж в областта на анализ и контрол на качеството на храните, разработване на иновационни хранителни продукти, производство на етерични масла и козметика, както и в извършване на лабораторни анализи като химик хроматографист. Към момента работи за международна компания за дигитализация и автоматизация на най-големите химически заводи в Европа и света.

Член е на „Възраждане” от 2017 г., един от учредителите на казанлъшката организация на партията. Изявен активист и експерт при отстояването на различни граждански и екологични каузи: недопускането на извършване на проучване и добив на злато в Сърнена Средна гора, вкл. и на територията на общините Казанлък и Павел баня, борбата с разширяването на опасно химическо производство на формалдехид в с. Горно Сахране и предотвратяването на изграждане на фотоволтаичен парк в землището на с. Кънчево.

 Автор е на първата по рода си енигматична книга „Еньовски венец от 77 и ½ магически билки на България“. На местните избори през 2024 г. е избран за общински съветник в Общински съвет Казанлък и е член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по екология, горско и селско стопанство.

Темите, които ще защитава в Европейския парламент, са свързани със защитата на розовото масло като уникален продукт с географска идентификация, предоговаряне на неизгодните за България квоти за селскостопанска продукция, борбата с двойния стандарт при храните, опазването на защитените зони по Натура 2000, развитието на икономическите и културните връзки на България с други страни на равноправна основа.

Гласувайте за д-р Калин Калинов, с номер 12 и преференция 108!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram