Драгомир Стойнев и Георги Първанов се срещнаха с кмета на община Николаево в Деня на българската община

Драгомир Стойнев и Георги Първанов се срещнаха с кмета на община Николаево в Деня на българската община
Почетен плакет на община Николаево по повод Деня на българската община връчи кметът на Николаево Константин Костов на Георги Първанов – президент на България в периода 2002-2012 г. и на Драгомир Стойнев, водач на листата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА В 27-МИР – Стара Загора.
Първанов и Стойнев бяха в Николаево по повод Деня на българската община, като повод за посещението е започналият диалог с представителите на местната власт по темата за укрепване на финансовата стабилност на българските общини и програмата на БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за стартиране на дълго отлагания процес на децентрализация.
Драгомир Стойнев подчерта, че една от основните задачи на левицата след изборите ще е да работи за финансово осигуряване на Инфраструктурната програма за българските общини в дългосрочен период.
Социалистите смятат да поставят на дневен ред и темата за преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък в полза на общините като стъпка към финансова децентрализация. Според Стойнев държавата трябва много активно да инвестира в бизнес-инфраструктурата на малки и средни общини и много бързо да въведе в действие т.нар. Карта – икономика – образование, която да отчете нуждите от работна ръка в отделните общини.
„Община Николаево върви по нов път, кметът Константин Костов вече показва как управлението може да бъде различно и по-близо до хората“, заяви след срещата Драгомир Стойнев.
В рамките на посещението президентът Георги Първанов поднесе цветя пред паметника на родения в Николаево голям български историк – чл.кор. проф. д-р Николай Генчев.
Посещението да Георги Първанов в Старозагорско продължава довечера, където той ще присъства на постановката на Старозагорския драматичен театър „Гео Милев“ „Иконите спят“, посветена на последните години от живота на Гео Милев. Постановката е жест към обществеността на Стара Загора от Драгомир Стойнев и колегите му от листата на БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *