Днес сме изправени пред редица други предизвикателства, но пътят е един – този на заедността с хората и на новото начало в името на добруването на България

Всяка година в Розовата долина разцъфва тя – царицата на цветята – розата. Тя, маслодайната роза, която няма аналог никъде по света. Производителите берат цвета, преработвателите го преработват и продават. И така прочутото розово масло поема по широкия бял свят, за да носи славата и аромата на България. 🇧🇬🌐🌹

Звучи като приказка – красиво и вълшебно.

Но също като при варенето на розов цвят и извличането на маслото, където си има тънкости и някой и друг подводен камък, положението и при розопроизводители и преработватели не е толкова розово.

❗️”ДПС – Ново начало” сме запознати с проблемите, част от които са свързани и със законодателството и изискват промени в Закона за маслодайната роза. ✅ Затова и се ангажираме да работим в диалог с бранша и тези предложения за изменение в Закона да ги предложим като парламентарна група в следващото Народно събрание.

✅ В работата ни по решаване на проблемите на розопроизводители и преработватели на етерични масла ще включим и хоризонталния ни приоритет, който се отнася до намаляване на административната тежест и съобразяване на технологичното производство с административните срокове, така че производители и преработватели да бъдат максимално улеснени.

🍀
8️⃣
✔️
🍀

Ние знаем, че розата е поминък за голяма част от хората в Долината, но тя е и емблема на България през света. 🇧🇬🌐🌹 Затова и при опасността розовото ни масло да бъде обявено за опасен химичен продукт в Европейския парламент, ДПС веднага провокирахме широк отзвук по проблема, благодарение на зам.-председателя на Движението Халил Летифов – днес кандидат за народен представител и водач на листите в Стара Загора и Смолян, кметът на Павел баня Иса Бесоолу и евродепутатите ни тогава, а днес кандидати за народни представители Искра Михайлова – водач на листите в 25 МИР – София и Пазарджик, и Атидже Алиева – Вели – водач на листите в Русе и Ловеч.

☝🏻Днес проблемът вече е в историята, благодарение на единството на всички, в т.ч. и кметове, граждани, евродепутати, политици.

☝🏻Днес сме изправени пред редица други предизвикателства, но пътят е един – този на заедността с хората и на 🍀 новото начало🍀в името на добруването на България.

#нямаданиспрат

“ДПС – Ново начало” 👉🏻8️⃣✔️🗳️

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *