Даниел Проданов „Възраждане“: Кандидатурата на Живко Тодоров за депутат е обида за гражданите на област Стара Загора

“Старозагорци и жителите на община Стара Загора придобиха проблемите на общините Павел баня и Гълъбово, където от години кметовете са изпращани за събиране на нерегламентиран и корпоративен вот. Какво послание носи издигането на кмета на Стара Загора за кандидат за депутат и какво провокира това му участие в изборите? Каним го да изясним това на дебат. Има ли сериозни причини, отказва ли се от кметуването, иска да напусне града или просто му е възложено да осигури определен брой гласове за партията си?

 В крайна сметка ще стане ли депутат Живко Тодоров?”

Тези въпроси към кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който е и водач на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в област Стара Загора зададе от ефира на Телевизия Стара Загора Даниел Проданов – областен ръководител на ПП „Възраждане“,  който е народен представител от партията в последните два парламента.

Проданов допълни, че се надява именно в дебат, който старозагорци очакват, кметът да изясни всички тези въпроси, които хората сега си задават. Важно е да каже също, допълни Проданов,  какви са мотивите му да се кандидатира и какво следва от това? Като градоначалник на един от големите областни градове, господин Тодоров би трябвало да носи много сериозна отговорност за тези си ходове, според депутата от Възраждане.

Аз и моите колеги сме убедени, че старозагорци биха искали да знаят  защо кметът на Стара Загора иска да напусне поста си. Ако твърди, че не иска, трябва да даде добро обяснение каква работа извършва като водач на листата на ГЕРБ, използвайки властта си на кмет.

И на тези избори една от големите теми на партията и региона е запазването на комплекса „Марица-изток“, както и  опазването от съкращения на работещите  в мините. По думите на Проданов е имало договорка  между ГЕРБ и ДПС на последното заседание на 50-то Народно събрание да се ускори ликвидацията на Комплекса  и той да приключи своята работа, като по този начин в замяна в джобовете на определени хора влезнат няколкостотин милиона лева.

Той призова старозагорци и жителите на област Стара Загора да гласуват и да не са пасивни на изборите на 27 октомври,  „за да се намали  тежестта на купения вот, който е в полза на политическата мафия.  Купеният и корпоративен вот си имат свои лица и това са ГЕРБ и ДПС. Всеки един глас в изборната урна намалява тази тежест.“ допълни Даниел Проданов. 

„Възраждане“е с бюлетина  № 12  за парламентарните избори.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *