ГЕРБ: Приключваме кампанията с удовлетворение, че сме били полезни!

Обобщение на резултатите от изминаващата предизборна кампания за народни представители и европарламент, направиха кандидатите на ГЕРБ- СДС от Казанлък Илиана Жекова, Пламен Едрев и Пламен Георгиев. На заключителната пресконференция присъстваха още д-р Мехмед Мехмедов и фармацевтът Иван Гитев.

„Поводът за здравната ни кампания „Проверете здравето си и изберете сигурността“ беше пряката грижа за хората с населените места и осигуряване на възможност напълно безплатно да измерят артериалното си налягане, пулс, кръвна захар“, с тези думи започна председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ в Казанлък Младен Желев и допълни още, че профилактичните прегледи са се превърнали и в спонтанна здравна беседа с гражданите.

Какво показва резултатите от кампанията, 22 дни по-късно:

·        За 22 дни се прегледаха малко над 2000 души

·        Оказа се, че малко над 200 души страдат от висока кръвна захар или имат предразположеност към високи нива

·        При измерване на кръвното налягане се оказа, че половината от прегледалите се имат завишено кръвно налягане или склонност към такова, при някои то беше твърде ниско.

В духа на здравната кампания, медицинските специалисти д-р Мехмед Мехмедов и Иван Гитев споделиха, че по време на прегледите голяма част от гражданите едва тогава са научили, че имат висока кръвна захар, аритмии- все индикации, които ако се неглижират, биха довели до сериозни последствия, каквито са инфарктите и инсултите. „Затова насочихме хората към личните им лекари- за подробни изследвания и предприемане на нужните мерки“, допълни д-р Мехмедов.

Тази кампания на ГЕРБ имаше няколко смислови посоки, а именно: здравна насоченост и превенция, социален и социологически аспект. Тези срещи с хората показаха колко е важно те да имат достъп до здравеопазване, от превенция на здравето си, от спокойствие и увереност. Именно поради тази причина, част от мерките, които трябва да се предприемат за в бъдеще са: мобилни лекарски и зъболекарски екипи, мобилни аптеки за всеки и навсякъде, изграждане на 4 многопрофилни детски болници, въвеждане на нови национални скринингови програми за ранна диагностика на рака на дебелото черво и простатата, като основни причини за смъртност от онкологични заболявания, да бъде ускорено въвеждането на телемедицината, с това число и в спешната помощ, да се остойности адекватно трудът на медицинските специалисти.

„От срещите ми лице в лице с хората през тези 22 дни предизборна кампания, разбрах, че те имат нужда да споделят мнението си, да направят своите предложения и да знаят, че имат подкрепа и защита“, това подчерта кандидатът за народен представител Илиана Жекова, която пожела да благодаря на всички граждани за доброто отношение и за всички дадени идеи. „Вие, гражданите“ сте нашият коректив“, посочи още Жекова.

Нейният апел е всички българи да излязат на 9-ти юни и да гласуват, защото от всички тях зависи да създадем стабилен парламент за устойчиво развитие на страната ни.

„Нека се обединим, нека гласуваме за ГЕРБ- СДС с номер 22 в неделя, 9-ти юни и да върнем страната ни към стабилността“, завърши Илиана Жекова.

Идеята на ГЕРБ в тази кампания и мото на кандидатите беше българите да са здрави, а не излекувани!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram