На 24 май ОУ „Паисий Хилендарски“ показа своите таланти

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=YxoLK0RCHOs’]

С празнично тържество отбелязаха 24 май – Денят на славянската писменост и култура в ОУ „Паисий Хилендарски“ в Казанлък. Изпълнения на мажоретките на училището, песни, стихове, демонстрация по таекуондо съпътстваше програмата по повод светлия празник. Тържеството бе открито от директора на учебното заведение Цветолина Цветкова. „България има десетки образи, пред които се прекланяме. Най-светлите сред тях са образите на Светите братя Кирил и Методий, създали славянската писменост, запазена и съхранена от българската църква и българската държава“, каза в празничното си приветствие си директорът на училището

Сред официалните гости на празничното тържество бяха зам.-кметът Петър Косев, председателят на Училищното настоятелство Божурка Тодорова, учители, ветерани, родители. Поздравителен адрес от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова бе прочетен от зам-кмета Петър Косев.

Празникът в ОУ „Паисий Хилендарски“ се превърна и в сцена, на която учениците показаха своите таланти и умения и допринасяха за тържественото настроение. С грамоти, връчени от зам-кмета Петър Косев, бяха отличени изявените възпитаници на училището за спечелените от тях призови места на международни, национални, областни и общински инициативи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram