Oтлично представяне за казанлъшките ориентировачи в купите „Раднево“ и „Марица-Изток“

0
227

На 7 км западно от Стара Загора, 154 спортисти от 17 отбора участваха в двудневната надпревара за купи „Раднево“ и „Марица-Изток“ по спортно ориентиране.

Много успешно започна състезателният сезон за младия ни, току-що навършил 15 години дебютант в нова възрастова група M16 Михаил Великов, представител на Спортен клуб «Орлово гнездо 1957». Казанлъшкият юноша извоюва своите първи успехи в групата. В оспорвана битка в събота за купа „Раднево“ спечели второ място, а в неделя за купа „Марица Изток“ стана трети.

Михаил тренира спортно ориентиране в СКО „Орлово гнездо 1957“ гр. Казанлък от 2014 година под ръководството на дългогодишния състезател и призьор Тончо Нейчев. През годините има много извоювани победи на състезания както в България, така и в чужбина. От тазгодишния спортен сезон вече се състезава в юношеската група на Мъже 16 години, затова и първите му победи в тази група са много ценни за нас, заявяват от спортния клуб. Михаил е и отличен ученик в ГПЧЕ “Ромен Ролан“ Стара Загора, където тази учебна година завърши осми клас с пълен успех. Да пожелаем още много победи на младата ни надежда в спортното ориентиране!

Класирането на по-големите казанлъшки “горски бегачи“ е следното: В Купа „Раднево 2020“на 4 юли, в Средна дистанция в групата на мъже 65 годишни – шесто място за Павел Михалев. При жени (Ж45)- Красимира Маринова е с шести резултат, а Н. Топалова – 8-ма. В групата на 55-годишните петото място е за Мариана Димитрова.

Купа „Марица-Изток 2020“ (5 юли) – Средна дистанция: М60- осмо мсто за Н. Георгиев, в М65 – 6-то място за Павел Михалев; Ж45- четвърто за Н. Топалова и в Ж55- четвърто за Мариана Димитрова.

Коментари от Фейсбук