Юноша на испански отбори се цели в професионалния футбол у нас

Преминалият през „Розова долина“ и юношеските формации на „Берое“ полузащитник Росен Илиев е готов да пробва късмета си в професионалния футбол на България, написа Новспорт. Росен е рожба на казанлъшката футболна школа преди да акостира при „Зелено-белите“. Възпитаник е на треньора от „Розова долина“ Антим Паральов.

Младият футболист има солиден стаж и по терените в Испания. Като юноша се състезава за „Алкала“, „Торехон“, „Луго“, „Кослада“ и „Унион Адарве“, които са отбори от долните нива на испанския футбол.

22-годишният казанлъчанин се е изправял срещу „Реал“ (Мадрид), „Атлетико“ (Мадрид), „Хетафе“, „Райо Валекано“ и „Леганес“, както и други отбори, базирани около испанската столица.

След юноши е привлечен от отбора на „Унион Адарве“, който играе в Сегунда Б, професионалната лига. 

Последно се състезава за ФК „Розова Долина“, но след дълго чакане на картотеката и спряното от пандемията първенство успя да изиграе само един мач за казанлъчани.

„Иска ми се да пробвам късмета си в професионалния футбол“, разказва футболистът. „Той има качества и мисля, че ще успее“, признава първият му треньор Антим Паральов. „Росен беше един от водещите футболисти за набора си, който много бързо направи впечатление на селекционери от водещите български школи. Мисля, че трябва да натрупа стаж в мъжкия футбол и да развие своите качества, които безспорно има“, добавя наставникът.

Екипът ни също пожелава на младия спортист късмет и успешна кариера във футбола!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram