„Шори Доджо“ с призьори от Европейското първенство по Шотокан карате до и Европейската Кохай купа в Черна гора

На провелите се на 12-14 април 2019 година Европейско първенство по Шотокан карате до и Европейска Кохай купа в град Бар, Черна гора националният отбор на България завоюва десетки медали, а многократно в залата звучеше българският химн. СК „Шори Доджо“ участва с 9 състезателя в различни възрастови групи.

Треньорът на клуба Илиян Дянков спечели медали във всички дисциплини, в които участва на провелото на Европейското първенство по Шотокан карате до. За първи път в него бе въведена и дисциплината „Асай рю ката“, в която българите извоюваха две отличия -първо място за Реми Бобев, сребърен медал за Илиян Дянков, които заедно с Ресми Бобев станаха трети в отборната надпревара при мъжете. В дисциплината „ката“ , при изключително силна конкуренция на състезатели от осем европейски държави, Илиян Дянков успя да вземе бронза, като с това осигури отличие за България и в тази дисциплина, и отново на почетната стълбичка се развя българското знаме.

Страхотно представяне направиха състезателите на клуба на провелата се Европейска  Кохай купа. Възпитаникът на СК „Шори Доджо“ Николай Христов се окичи със златния медал в дисциплината „ката“ и с бронзов на „кумите“. Неговият син Георги Христов заслужи два медала при децата – сребърен в дисциплината „кумите“ и бронзов в дисциплината „ката“. Съотборникът му и приятел Самуил Гигов се класира на 2-ро място в дисциплината „ката“ , в същата възрастова група. Сиана Неби стана вицешампион в дисциплината „джиу ипон кумите“. Отлично представяне и напълно заслужен медал на Майкъл Далиев. В дисциплината „санбон кумите“ той се качи на третото място на почетната стълбичка.

На 1-ви и 2-ри юни тази година в град Габрово ще се проведе състезание „Национална купа по Шотокан Карате-до“. Пожелаваме успех и също толкова достойно представяне на възпитаниците на клуба!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram