Шок за Германия! Япония обърна мача и наказа Бундестима

Селекцията на Япония постигна знаменит обрат при старта си на Световното първенство по футбол. „Самураите“ губеха с 0:1 от Германия до 75-ата минута след попадение от дузпа на Илкай Гюндоган през първата част, но резервите за азиатците – Рицу Доан (75) и Такума Асано (84), направиха така японците да ликуват и празнуват в дебютния си мач в Катар.

Разочарованието за хората на Ханзи Флик е огромно, след като Маншафта повтори старта си от миналото Световно първенство в Русия, когато Бундестима тръгна с поражение от Мексико.

Иначе, в хода на срещата Германия на два пъти нацели гредите на вратата на Япония, а гол на Кай Хавертц в края на първото полувреме беше отменен, но и попадение на „самураите“ беше отменено поради засада при резултат 0:0.

В следващия рунд Германия ще спори с другия фаворит в групата – Испания, докато Япония ще мери сили с Коста Рика. При евентуално поражение от Ла Фурия, то Маншафта ще си тръгне за втори път от световни футболни финали още в груповата фаза, след като преди повече от четири години останаха последни в групата си.

Гонг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram