Шансовете ни за сребърни медали в женския шампионат са минимални, но обрати не са невъзможни

Така коментира последните двубои на волейболния тим от Казанлък изпълнителният директор на клуба Деко Григоров.
Отборът на „Раковски“ (Димитровград) зае второто място във временното класиране на НВЛ-жени, след като в отложеният мач от VIII кръг надигра с 3:2 (25:18, 25:22, 15:25, 19:25, 15:12) „Казанлък Волей“ в зала „Олимпиада“ в Пловдив. Местният тим вече е на трета позиция, тъй като има 7 победи и 24 точки, с две повече от димитровградчанки, които водят с победа пред „Казанлък“.
Имаме повече шансове за успешно класиране в Купа България, като мачовете в надпреварата са през май, споделя Григоров. До тогава „Казанлък Волей“ ще направи всичко необходимо да стегне редиците, след като основен състезател (Радостина Маринова) ще липсва за следващите мачове от редовния сезон.

Титлата в НВЛ-жени ще се реши в серия до 2 победи от 3 мача, а не както през миналия сезон – в серия 3 от 5, според нововъведенията на БФВ. Финалите са насрочени за 25, 27 и евентуално 29 април.
След края на редовния сезон ще стартират директно четвъртфиналните плейофи, които ще се играят до две победи от три мача. Датите за тези срещи са 9, 11 и евентуално 13 март. Домакинско предимство има отборът с по-предно класиране през редовния сезон.
Полуфиналните плейофи също ще бъдат до 2 победи от три мача, като датите за тези срещи са 19, 21 и евентуално 23 април.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram