Шампионът от Казанлък стана трети в света, а трябваше да е първи

Казанлъчанинът Николай Митев спечели единственият медал за България на приключилото Световно първенство за младежи по фитнес и бодибилдинг, което се проведе в Румъния в град Cluj – Napoca. Участваха 160 състезатели от 16 държави. Ники, който преди дни стана шампион на България в категория 75 кг., можеше да вземе и купата от световното, но нелепо обстоятелство почерни минутите на радост за българина.

Нашият участник трябваше да се състезава в категория до 75 кг., за което се подготвяше до последно, но минути преди старта, организаторите решават да обединят неговата категория с тази над 75 кг. Така, на подиума един до друг излизат участници от лека и тежка категория. Не е редно, но се случва, при това, на форум от световна величина.

„Моята цел бе 75 кг. и именно затова свалях тегло. До края на записването пишеше, че съм в тази категория“, с разочарование разказа Николай.

„Можех да съм световен шампион, но все пак моята цел е изпълнена – успях да победя останалите шампиони на своите държави до 75 кг.“, коментира казанлъчанинът. Пред него са двама по-тежки състезатели, които грабват златото и среброто от младежкия шампионат. Ники от Казанлък завършва на почетното трето място, с бронзов медал и купа, най-високото спортно постижение в кариерата му на професионален състезател.

Пожелаваме му още световни подиуми, на които да доказва своите възможности, за да си го върне за ощетяването при представянето на приключилото световно. Сила и дух, за да побеждава!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram