Шампионът излиза на сцената, Меси повежда Аржентина към мечтата

Изключително интересен се очертава третият ден на световното първенство по футбол в Катар. Ще се изиграят четири мача, като два от тях безспорно приковават вниманието. Действащият световен шампион Франция се изправя от 21,00 часа срещу Австралия в двубой от група D, в която са още Дания и Тунис, които играят от 15,00 часа.

След спечелването на титлата в Русия през 2018 година „петлите“ не показват убедителни резултати, като отпаднаха още в 1/8-финалите на Евро 2020. Селекционерът Дидие Дешан няма да разчита на голяма група от звездите, а в навечерието на Мондиала получи сериозен удар с контузията на носителя на „Златната топка“ Карим Бензема. Австралия достига за четвърти път на световни финали, като най-доброто постижение на „кенгурата“ е 1/8-финал в Германия 2006.

Другият мач, който ще прикове вниманието на феновете е този между Аржентина и Саудитска Арабия. „Гаучосите“ са тотален фаворит в двубоя, който стартира от 12,00 часа. В другия мач от група C се изправят Мексико и Полша от 18,00 часа.

Световното в Катар е последното в кариерата на великия Лионел Меси и аржентинецът ще направи всичко по силите си да се върне със световната купа в родината си. Меси е бил упрекван през годините, че няма значим трофей с националния отбор, но това се промени след спечелването на последното издание на Копа Америка.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram