Честита европейска титла на Христо Богданов!

Блестящо представяне за братята Христо и Любомир Богданови на европейското първенство по таекуондо за юноши и девойки в Марина дор, Испания. Казанлъчанинът Христо Богданов стана европейски шампион в категория до 45 кг. Той записа 5 последователни победи по пътя към златния медал. До финалната битка Богданов отстрани представители на Русия, Франция, Гърция и Германия. В решителната среща Христо показа уникална игра и не даде никакви шансове на украинския състезател. Още в първата среща той получава тежка контузия на дясната си ръка, но стиска зъби и спечели титлата в това състояние. Става първият състзател на България при юношите с европейска титла.

Неговият брат Любомир Богданов пък спечели сребърен медал в категория до 48 кг. Любо стартира с победи срещу представители на Белгия, Турция, Гърция и Испания. На финала след отлична игра състезателят на „Кентавър“ загуби от турски таекуондист и взе сребърен медал.

Така към двата сребърни и два бронзови медала от европейското за кадети, отличията за България стават шест. За Христо пък титлите от 2019 година са няколко – от националното първенство, шампионатите на Балканите и Европа.

Утре на татамито излиза Илина Иванова за първата си битка.

Заедно със състезателите от Казанлък е треньорът им Николай Богданов, който описа успеха на Христо и Любомир като триумф и най-доброто представяне за клуб „Кентавър“ до сега.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram