Часове преди Световното, празник за футбола в Казанлък

„Рози“ срещу „Орли“ /оценени за над 30 милиона евро/ в 1/16 финал от турнира за Купа „България“. Ще бъде епичен мач, вярват феновете, които въпреки делничния ден, ще направят и невъзможното да наблюдават на живо срещата между двата отбора, стигнали до тази фаза от надпреварата. Още повече, че на стадиона в Казанлък идва евробоецът и шампион на България за 11 сезона ПФК „Лудогорец“. Отборът с най-добро представяне от българските отбори в последните години в турнирите на Европа.

Очаква се старши-треньорът на „Орлите“ Анте Шимунджа да промени състава и да гласува доверие на футболисти, които са получавали по-малко игрово време през сезона. В състава на „Розите“ промени не се очакват.

Двубоят на стадион „Севтополис“ в Казанлък e от 13:30 ч. и ще бъде ръководен от Красен Георгиев.

Разградчани са в серия от 6 поредни срещи в българския шампионат без загуба, а „Розова долина“ е сред лидерите при аматьорите в Югоизточната Трета лига. След 6 победи и 2 равенства отборът на Казанлък заема третото място в класирането.

За да стигне дотук за Купата, „Розова долина“ елиминира втородивизионния „Янтра“ (Габрово) с 3:0, а преди това и „Верея“/Стара Загора/. Домакините ще хвърлят всички сили в опит да поднесат изненада срещу 11-кратния шампион на България, носител на Суперкупата и „евробоец“ и да зарадват своите привърженици.

„В никакъв случай не се чувстваме притеснени. Цари един позитивизъм в момчетата. Ще се получи празник и се надявам да се насладим както ние, така и публиката на стадиона. По-голямата част от момчетата не са играли мачове с такъв залог. Каква по-голяма мотивация от това да срещнеш шампиона на България. Имаме и опитни футболисти в отбора в лицето на Иво Иванов, имаме и доста млади момчета, но всички ще се раздадат докрай и ще оставят и душата си на терена“, коментира за екипа ни старши-треньорът на „Розова долина“ Атанас Апостолов.

„Отдавна чакаме този мач, най-важното е да стане празник за града“, добавя и капитанът на казанлъчани Иво Иванов. По отношение на жребия, той споделя, че футболистите са приели новината, че ще се изправят срещу многократния шампион на България. „Искахме да ни се падне точно такъв отбор. Нашият град е футболен и заслужаваше да дойде някой силен отбор. Този мач е за младите момчета. Те заслужават да ги види цяла България. Дай Боже, някой от тях да се развива в А група, Б група, а този мач да е трамплин за тяхната кариера“, сподели Иво Иванов.

Капитанът на „Розите“ вярва в шансовете и способностите на борбения ни отбор, който не веднъж е показвал, че не е за подценяване. „Респект към шампиона на България, но на терена днес ще излезем и ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме тази публика, която ще напълни стадиона и ще ни подкрепя безусловно“, сподели опитният футболист.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram