Цветомир Цанев пише история с екипа на ЦСКА 1948

Головата машина на ЦСКА 1948 U19 – казанлъшкият футболист Цветомир Цанев, продължава да бележи силно представяне за новия си тим, доказвайки превъзходните качества и талант на терена. Отборът му победи с класическото 3:0 Левски U19 като гост на „Герена“ в отложен мач от втория кръг на Елитната група, изигран на базата на ст. „Георги Аспарухов“.

„Червените“ поведоха в 13-ата минута след центриране от ъглов удар и прецизен удар с глава на бранителя Александър Георгиев. До края на полувремето съставът на старши треньора Александър Захариев умело запази преднината си и категорично показа на домакините, че ЦСКА е дошъл за победата на „Герена“.

През втората част „Левски“ остана с 10 души на терена след втори жълт и червен картон за състезател на „сините“, което пък позволи на „армейците“ да се впуснат в още по-активни действия в атакуващ план и в търсене на финален удар по съперника.

В последните 20 минути на сблъсъка дойде мигът на Цветомир Цанев. Централният нападател излезе два пъти очи в очи с вратаря на домакините – веднъж в 72-рата и веднъж в 79-ата минута, като и при двете ситуации го преодоля майсторски, за да оформи крайното 3:0. Това е трети пореден успех на момчетата на ЦСКА до 19 години след първите три кръга в Елитната група. Тимът заема второто място в класирането с актив от девет точки, като отстъпва само по голова разлика на лидера „Национал“.

Цветомир беше привлечен в школата на ЦСКА 1948 това лято. 18-годишният казанлъчанин вече вкара няколко попадения в предсезонните контролни срещи на първия и втория отбор на „армейците“ и има обещаващо бъдеще пред себе си. Пожелаваме му успешен сезон!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram