Христо и Любомир Богданови се превърнаха в сензацията на европейското

Двамата братя, които се състезават за казанлъшкия клуб по таекуондо „Кентавър“ са сред най-коментираните участници в отбора на България.

На завършилото в Марина д’Ор европейско първенство за младежи и кадети, страната ни зае второ място в генералното класиране при младежите. Братята Христо и Любомир Богданови от Казанлък пък превърнаха в сензацията на първенството. Христо стана европейски шампион в своята категория, като от самото начало игра със счупена ръка. Брат му Любомир грабна сребърния медал. Геройство показа и Александър Джорджев, който взе сребърното отличие, но също игра след първата битка със счупен пръст на десния крак.

„Моите момчета и бойци…направихте ме щастлив ….няма невъзможни неща…показахме екипност и дух…най- доброто предстои…отново слушахме химна…БЪЛГАРИ…ЮНАЦИ… „, коментира успехът на казанъшките момчета техният треньор и баща Николай Богданов.

Равносметката от първенството на Стария континент е 1 златен, 4 сребърни и 2 бронзови медала за България. Към тях прибавяме и второто място при младежите на европейското до 21 г. на Даниел Ладжев и среброто на Денис Димитров на световното първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram