Христо Богданов отива на Световно в Баку

Вече е ясен съставът на националния отбор по олимпийско таекуондо, с който България ще участва на Световното първенство в Баку в края на май. Преборванията се проведоха според световните стандарти в националната таекуондо база в присъствието на президента на БФТ Слави Бинев. За съжаление, Любомир Богданов не успя да спечели квота, но брат му Христо Богданов ще бъде „посланикът на Казанлък“ в тази най-престижна за годината проява заедно с Европейските олимпийски игри.

Общият брой таекуондисти на българския тим за предстоящото световно първенство е от 10 състезатели в състав : Габриела Кацарова – 46 кг, Александра Георгиева – 49 кг, Селен Гюндуз – 53кг, Мартина Атанасова – 62кг, Калина Бояджиева +73кг, Християн Георгиев -54кг, Христо Богданов – 58кг, Денис Димитров – 63кг, Митко Джорджев – 68кг и Калоян Бинев – 74кг.

Отборът ще е предвождан от националния треньор Фарзад Золхадри.

Президентът на БФТ също ще замине за Баку , както за да подкрепи отбора, така и за едно от най-важните събития в света на Таекуондо – Генералната Асамблея на Световната Федерация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram