„Хасково“ и „Верея“ Стара Загора са новите членове на Югоизточната „В“ група

Отборът на „Хасково“ е първият нов член при казанлъчани в Югоизточната „В“ група, след като в бараж се наложи с 2:1 над „Евроколеж“ (Пловдив). Така хасковлии се връщат във „В“ група след три години по „селските дивизии“. Делчо Стоилов откри резултата за „Хасково“ в 37-ата минута, а в средата на второто полувреме Христо Запрянов удвои. И за двата паса асистира 43-годишният бивш плеймейкър на „Нефтохимик“/Бургас/ Митко Трендафилов.

„Верея“/ Стара Загора/ победи ОФК „Стралджа“ и е последният нов член на Югоизточната „В“ група,в която играе и „Розова долина“. Срещата бе на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив пред около 200 зрители.В редиците на „Верея“ личаха имената на екс“беройците“ Марсел Еламе, Симеон Мечев и бившият „армеец“ Румен Калчев, а стралджанци бяха предвождани от бившия голмайстор на „Нефтохимик“ Антон Спасов от Казанлък и бившия халф на ЦСКА и „Славия“ Атанас Киров.

Мачът започна двуостро, а играта беше „твърда“ и изпъстрена с много единоборства и нарушения. При резултат 0:0 завърши първата част. Второто полувреме започна с натиск на старозагорци. В 53-ата минута неразбирателство между вратаря на „Стралджа“ и Стефанов доведе до автогол на последния- 1:0 за старозагорци. По средата на втората част и на трибуните стана „горещо“- пияна фенка на „Верея“ предизвика скандал, който без малко да завърши с масов бой, но все пак здравият разум надделя и не се стигна до физическа саморазправа между запалянковците. В 75-ата минута Желев от „Верея“ нахлу „на скорост“ в наказателното поле на „Стралджа“, стреля силно и топката посети за втори път мрежата на „стража“ Караатанасов.

До края на двубоя стралджанци се опитаха да променят резултата, но удари на Цветанов и казанлъчанина Спасов минаха встрани от вратата на „Верея“. Така, след като миналата година не успяха да спечелят „промоцията“, този път старозагорци успяха и наесен ще играят в Югоизточната „В“ група,където ще са съперници на „розите“.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram