Французин ще обучава казанлъшки таланти, треньорът им е част от щаба му на камп в София

Четири от децата на ФК „Розова долина“ и треньорът Мариян Василев се включват в тренировъчен футболен лагер в София със специален гост – френският специалист Робер Боавен. Той е създател на футболната методология за специфична подготовка „Боавен“, има повече от 40 години опит във футбола и изграждането на таланти. Откривател на редица елитни професионални футболисти, които играят в топ първенствата на Европа.

В лагера за деца и юноши Мариян Василев, представен като един от най-перспективните млади треньори в България, е в щаба на Боавен, за да преподава по неговата методология. За целта, освен на терена за работа с талантите, казанлъчанинът ще премине и през курс на обучение, който ще завърши в връчването на сертификати. В лагера, който ще се проведе от 27 февруари до 3 март, се включват отбрани деца от различни футболни школи.

В съботното утре е първата тренировка за малчуганите, родени 2010-2011 година, с които Мариян Василев започва двуразови занимания в група от 26 малки футболисти. След това се очаква Боавен да се присъедини към работата в кампа. На финала предстои награждаване на отличените таланти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram