Финиш на Ендуро надпреварата SIX DAYS CRAZY JOB

В Казанлък стартира и днес финишира 12-тото издание на международната шестдневна Ендуро надпревара SIX DAYS CRAZY JOB. По традиция, организатори са добре известният на мото-феновете клуб Crazy Job .

Участваха над 100 чуждестранни и около 30 български състезатели, разпределени в класовете „Про“, „Експерт“, „Сеньор 45+“, „Стандарт“, ATV, „Жени“, като за първите 4 категории ще има и отборно класиране. SIX DAYS CRAZY JOB 2019 премина по добре познатия формат – пролог и 4 дни навигация из живописните терени на Стара планина.

“Това е 12-то поредно издание на Six days crazy job. Ако броим и 4 days crazy job през 2007 г, стават 13. Ново няма, състезанието се проведе от миналата година по една и съща схема – пролог от 15 км off road от долината до билото на планината и 4 дни навигация между 80 и 100 км. Ние се придържаме на принципа „По-малко да се бута, повече да се кара“. Най-вече от по-подготвените. За пръв път има над 20 записали се в клас ПРО, но мисля, че след първия off road ден поне половината ще се прехвърлят в клас Експерт. За пръв път имаме участници от Испания и Португалия, а единият испанец ще кара в клас ПРО. Той е участвал на Red Bull Romanic’s, но мисля, че няма шанс при навигацията само по GPS, където българите са специалисти. Имаме 7 жени + нашата Габриела Мартинова. Жените са от Англия, Германия, Австрия и Румъния. Има 100 заявки от чужденци и 30 от български състезатели. Като партньори на Six days crazy job с награди се включиха Gibson Tyretech – Bulgaria и Technomousse Bulgaria. Всички организатори на Ерзберг Родео (Катох, Несута, Кетнер) също са на състезанието! Това е любимото им състезание!” – каза един от основните организатори – Жоро Хаджиев.

Общо 120 пилоти участват в 12-то издание на SIX DAYS CRAZY JOB 2019. Сред тях са състезатели от България, Австрия, Великобритания, Испания, Португалия, Германия и Румъния. На старт в България за поредна година са и организаторите на световно известното Ерзбергродео, начело с идеолога му Карл Катох (КТМ, Австрия), които обожават това състезание.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram