Финалът на редовния сезон дойде с дългоочаквана победа за „Казанлък“

Волейболистките на „Казанлък  Волей“ приключиха редовния сезон в „Демакс лига“ на третата позиция. „Розите“ се наложиха като домакини над „Локомотив 1929″/София/ с 3:1 (17:25, 25:22, 25:21, 25:10) в мач от последния 14-и кръг, който се игра в зала „Багира“. 

Въпреки прекроения състав и липсата на титулярки, отборът ни надделя и взе реванш. Казанлъчанки имат в актива си 28 точки (9 победи, 5 поражения), а „Локо“-то е на седмата позиция с 14 точки (5 успеха, 9 загуби). Воденият от Страхил Балов тим имаше пълна доминация в първата част и поведе в резултата. Впоследствие обаче домакините взеха инициативата и успяха да удържат темпото, въпреки опитите на съперника да ги догони. В третата част столичанки владееха ситуацията на терена до средата, но се появиха колебания и в крайна сметка „розите“ наложиха волята си. Решителният четвърти гейм бе под диктовката на момичетата от Казанлък, които оставиха противничките си на едва 10 точки. 

На четвъртфиналите казанлъчанки ще срещнат „Славия“/София/ в зала „Багира“. Първият мач от плейофната фаза е по програма на 26 март в петъчната вечер.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram