Успешен старт за пилотите на „Ефко Рейсинг“ в планинския шампионат

Даниел Живков от “Ефко рейсинг” с “Ланча Делта”е трети в генералното класиране и първи в класа си НС2 на  “Планинско Диамо Благоевград” – първи кръг от шампионата на България, което се състоя на трасето за село Делвино.
Тихомир Златков ” с “Форд ескорт” завърши с пето място в крайното подреждане и трети, също в клас НС2. Победител в състезанието стана Любен Каменов от “Каменов рали тийм” с автомобил “Мицубиши лансър.Второ място в общото класиране заслужи Илия Царски от отбора на “Авцар рали” също с “Мицубиши лансър.Общо 37 състезатели стартираха в „Планинско Диамо“, пет от тях не бяха класирани. Състезанието бе организирано от благоевградския клуб “Диамо”, заедно с Българската федерация по автомобилен спорт и община Благоевград.
И шестимата пилоти на казанлъшкия „Ефко Рейсинг“ направиха силно представяне в първия за годината планински старт, като Даниел Живков е с най-добро крайно класиране. Стефан Георгиев с „Форд Ескорд“ стана пети в клас НС2, 8-ми е в генералното подреждане.
Александър Димитров с автомобил „Ситроен Саксо“ е втори в клас НС4. Други двама пилоти на казанлъшкия „Ефко Рейсинг“ са с второ и трето място в клас НС3- Димитър Кондев с „Опел Астра“ и Иван Анастасов с автомобила си „Рено Меган“.
„Изключителен силен старт за първото ни участие в кръг от планинския шампионат“, коментира представянето на пилотите председателят и спортен мениджър на АСК „Ефко Рейсинг“ Стефан Драганов. Призови места – индивидуално и отборно в класирането, именно в планинските състезания- това са ни преоритетите за годината, допълва Драганов.
Следващият старт на планинско за неговите пилоти е в Сливен, на 7 и 8 юни. Шест са кръговете на планинския шампионат 2014 година и едно открито състезание, в които автомобилистите на „Ефко Рейсиг“ няма да запишат пропуск.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram