Успех, момичета, и в евротурнирите!

Женският тим на „Берое“ с двете казанлъчанки в състава си – капитанката Веселина Григорова и разпределителката Василена Папанова, от днес започва участието си в третия по сила европейски турнир – за купата на Претендентите. Старозагорки правят дебют в Европа, като не крият и амбиции за достойно представяне. Тимът, воден от Петър Дочев, приема гръцкия „Арис“ (Солун) в мач от 1/16-финалите на надпреварата, като двубоят е зала „Иван Вазов“ от 18:00 часа.

„Тренирахме здраво през седмицата предимно в Стара Загора, на видео гледахме мачове на гъркините“, споделиха от отбора. Тимът направи и неделно възстановяване в Казанлък чрез минералните води от с. Овощник в местен хотелски комплекс.

„Очакваме мачовете, надяваме се да има и подкрепа от публиката“,допълниха от щаба на „зелено-белите“. Въпреки дебютното участие на ВК“Берое“, безспорен плюс за отбора е, че голяма част от момичетата са играли в Европа и е нужно да превърнат опита и самочувствието в успех по пътя към Кан. Именно във Франция с местния „Люканен“ще играе „Берое“, ако „прескочи“ тима на Солун.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram