Управителният съвет и Данчо Лазаров начало на волейболната федерация до април 2021 година

Президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и първият вицепрезидент на централата Ренато Арена уважиха Общото събрание на БФВолейбол в Казанлък. Срещата на високо ниво се проведе в Дома на културата „Арсенал“, като журналистите бяха допуснати за разговор с дългогодишния шеф на волейболната централа инж. Данчо Лазаров на пресконференция след края на форума.

На Общото събрание г-н Боричич приветства делегатите и изрази своята изключително висока оценка за организацията на световното първенство за мъже през 2018 година в България и Италия. Той подчерта, че досега не е имало по-добра организация на Световно първенство от съвместното му провеждане в България и Италия. За първи път две държави са приели състезание от такъв висок ранг, като България и Италия са установили нов стандарт в провеждането на световното първенство.

20181128 122016

Александър Боричич благодари на българското правителство в лицето на спортния министър Красен Кралев за голямата подкрепа за провеждането на световното първенство. Той изтъкна също и лидерството на президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров за успешното провеждане на мондиала и неговото високото ниво във всички аспекти на организацията.

В своето поздравително приветствие Ренато Арена от своя страна подчерта, че световното първенство се е радвало на много голяма посещаемост, както и на голямо медийно внимание и популярност, като над 8 000 публикации са се появили в пресата.

20181128 120924

Общото събрание прие доклада на Управителния съвет за световните първенства за мъже и жени за 2018 година.

Общото събрание прие решение за промени в Устава на БФВолейбол, съобразно изискванията на новия закон за физическото възпитание и спорта, който ще влезе в сила от 19. 01. 2019 година.

Определен бе и мандатът на Управителния съвет и на Председателя на УС до 04.04 2021 година. Част от УС са и двигателите на волейболния клуб на Казанлък – президентът Васил Аргиров и изпълнителният директор Деко Григоров. В 25-членният ръководен орган са още доскорошният претендент за мястото на Данчо Лазаров, настоящият вицепрезидент Любомир Ганев, волейболните легенди Борислав Кьосев, Иван Сеферинов, Евгени Иванов, ексминистър-председателят проф. Огнян Герджиков и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram