Турнирът за Купата „RDJ’2020“ показа настроение, феър-плей и колективен дух

За трети пореден път спортната и бизнес фамилия Джепкови сътвори празник за децата в Шейново. Отборите на ПФК „Берое“/Стара Загора/, ПФК ЦСКА-София, ПФК „Етър“/Велико Търново/ и ДЮФК“Янтра“/Габрово/ се насладиха на „Цар Футбол“ на местното игрище за Купата „RDJ’2020“ за деца, родени през 2012 година. Форматът бе „Футбол 5“ и след шест мача, 180 минути игра, Купата отпътува за столицата. Малките „армейци“, с треньор Атанас Стоилов, грабнаха красивия трофей, следвани от възпитаниците на габровския „Янтра“ /водени от Светлин Иванов/, а с купата за третото място се поздравиха „беройци“ на Стефан Динев. Четвърти в проявата са „виолетовите“ от „Етър“/Велико Търново/.
Легендата на българския футбол и шеф на школата на „зелено-белите“ от Стара Загора Борис Киров бе гост в съботния ден. Откривателят на таланти бе категоричен: „Този турнир е единствен в сърцето на България, тук съм сред приятели!“.

Не резултатите, не класирането прави този турнир с особен чар и пъстрота… Емоцията, сълзите от радост на детското лице, онзи неподправен хъс…Чистите отношения, приятелството, мигът след гола! На фона на пандемията, страхът е сковал родителските сърца, несигурността в образованието и медицината… В Шейново на „RDJ Cup’2020“ над 50 малчугана се отпуснаха чрез магията на футбола, при желязна, рутинна и стройна организация на гости на фамилия с големи сърца: Джепкови!

„Звездният“ шампионски квартет на „Берое 2011“, водени от Румен Джепков-Джуниър, Златин Тодоров, Иван Тасев и Габриел Тотев наградиха отличилите се играчи. За голмайстор купата взе Кирил Стоичков от столицата, Мартин Димов от Казанлък, в екипа на „беройци“, бе определен за „най-полезен играч“, най-добър в дефанзивен план стана Габриел Ванков от Габрово, а Емил Минев от ЦСКА взе отличие за „най-добър вратар“. Всяко дете получи и медал за спомен след приятелските двубои.

Десетките родители създадоха неповторима атмосфера, непринудена и нестихваща след детската игра: чиста, с много желание, неподправена….
Остана споменът от есенната наслада в Шейново, съхранила детското, красивото, мъжкото…
Треньорите на тимовете от четирите центрове споделиха своите впечетления за уютното място, топло посрещане от домакините и силните мачове. И нещо много важно в задъханото ни ежедневие: “ Не укорявайте децата си, учете ги да бъдат добри…Насърчавайте ги, бъдете с тях!“
Както и турнирът показа: настроение и позитивна емоция, феър-плей и колективен дух!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram