Три от казанлъшките волейболистки ще играят за България на турнири в Европа

Една от лидерките в казанлъшкия тим и бронзова медалистка от Националната волейболна лига – Мария Кривошийска отново е в националния отбор. Добрата й игра в Европа и тук в местното първенство заслужи уважението на щаба. Отново сред „трикольорките“ е друго наше момиче – Радост Маринова (състезател от по-ранните сезони), което вече играе във Франция.

Лагерът на тима започна в понеделник, в Пловдив, и там са 13 състезателки. Между 20 и 24 май България ще изиграе две контроли срещу Италия във Флоренция и Сиена. На 29-и тимът заминава за Анкара, където е първият турнир от Лигата на нациите.

Кристина Йорданова и Селин Салим

При националките ни под 21 години пък  повиквателна получиха капитанката Кристина Йорданова и Селин Салим от „Казанлък Волей“. На подготовката в Тетевен те са водени от младия специалист Кристиан Михайлов. Селекцията ни ще участва на квалификации за европейско първенство за тази възраст, които ще се проведат през май. 17-те отбора ще бъдат разпределени в пет групи – две по четири тима и три по три тима. Родните представителки ни ще играят в група D в Австрия, заедно с домакините, Фарьорските о-ви и Израел / 19-21 май/. Първият най-добър отбор във всяка група се класира за финалите в Италия през юли. Кристиан Михайлов в момента е треньор на словашкия женски тим на Пиране Брусно. Преди това водеше волейболистките от женския отбор на Левски до разпада му преди две години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram