Тодор Ангелов –българският лидер!

Казанлъшкият ултраколоездач Тодор Ангелов отново бе най-бързият българин, участник в „42-та Международна Колоездачна и скороходна обиколка на планината Витоша“, отстъпвайки първото място на вечният си съперник в планинските надпревари – белгиецът Уолтър Клепе. Победителят в „Обиколката“ при велосипедистите финишира с време 9:42 часа /според официалния сайт на „Тур-а“ на Витоша/.След него остана колоездачът от Казанлък и състезател на „Алекси Николов“ /Варна/ Тодор Ангелов с време 10:01 часа и номер в проявата 631-ви. Друг местен талант Мирослав Алексиев е на 24-то място с 11:01 часа в международната проява.

Рекордните 515 колоездача стартираха в 100 километровата обиколка на планината Витоша край София.

Ганчо Славов и Уолтър Клепе спечелиха тазгодишното 42 издание на скороходната и колоездачната обиколка на Витоша.

Славов пробяга 100-километровото трасе за 8 часа и 44 минути, а Клепе бе най-бърз на велосипед – 9 часа и 42 минути.

Рекордно участие – над 830 състезатели отбеляза надпреварата, в която освен българи за първи път се включиха и представители на още 10 държави, между 16 и 62 години.

Тази година Обиколката стана едно от квалификационните състезания на Планинския Супермаратон на Мон Блан Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) (най-желаното известно състезание по планински маратон в Европа). Финалът на Витоша ще донесе 2 квалификационни точки на всеки завършил състезанието в контролното време и съответно ще му даде право за участие в най-големия и най-престижен за ултра маратонците Планински Супермаратон в света UTMB 2013.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram