Тимът на Казанлък взе трофея на „RDJ Шейново 2019“, надви „Левски“ и „Берое“

Второто традиционно издание на детския футболен есенен турнир „RDJ Шейново 2019“ е вече в историята. С много желание, любов и желязна организация, фамилията Джепкови сътвори отново незабравим спортен празник за десетки млади футболисти. В духа на спортсменството, жадните за победи и амбицирани за успехи, футболните таланти имаха своите възможности за изява, подкрепяни от организатори, треньори, родители и публика на игралното поле, на което бяха излъчени победителите и връчени наградите на най-добрите отбори и състезатели.

В неделния  ден на игрището на „RDJ Шейново 2019“ имаше много усмивки, позитивни емоции и красив футбол. В надпреварата се впуснаха четири отбора при деца, родени през 2012 година, Формат Футбол 5. Участваха възпитаниците на ДФК „Филипов“ /Казанлък/, ПФК „Левски“ /София/, ПФК „Берое“ / Стара Загора/ и ДЮФК „Янтра 2013“ /Габрово/. Символичните домакини от „Филипов“, водени от лидера и капитан Румен Джепков, изиграха по блестящ начин двубоите по пътя към заветната купа и медали. Водени от младия и амбициозен Росен Филипов и Марио Йовов, малките „лъвчета“, след три безапелационни победи, триумфираха в годината на своя пети годишен юбилей. След 2:1 над „зелено-белите“ от Стара Загора, 3:2 над габровския „Янтра“ и и впечетляващото 7:1 над столичния „Левски“, казанлъшките деца заслужено са с трофея.

Втори са малките старозагорчета, водени от бившия футболист на „розите“ Стефко Динев. На трето място завършиха габровци , а софийският „Левски“ е четвърти. В турнир без значение от класиране, бе създадено шоу и незабравими мигове за бъдещето ни: децата!

От близо 50 деца се отличи отново Румен Джепков от „Филипов“ със своите 9 гола, Ноа Иванов от „Берое“ е най-добър вратар, за най-добър защитник- купа получи Никола Екимов от Габрово, а Марио Николов от София взе наградата на най-добър полузащитник от „Левски“.

Гости на традиционната вече проява бяха легендарният Борис Киров от „Берое“ и шефът на школата под „Аязмото“ холандецът Яспер де Мюнк. Последният бе възхитен от турнира и базата и сподели: „Много харесвам турнира, организацията и Шейново. Има много талантливи деца, всички са с равни сили, играят с много хъс. Отличават се Румен Джепков от домакините и Никола Екимов от „Янтра“. А домакините от „RDJ Шейново“ създадоха перфектни и комфортни условия за всички! Респектирани сме, браво!“

Тотьо Джепков от любезните домакини сподели развълнуван след 6 мача и повече от 6 часа: „Получи се като предния турнир: перфектни двубои, силни отбори и дъжд от голове. Децата бяха на ниво и много ентусуазирани, имаше много емоции и хубави мигове, с достоен футбол. Всичко бе прекрасно, благодаря на всички. Радва ме уважението на всички, благодаря на цялото ми семейство. Не съм очаквал нищо по-различно!“.

Румен Джепков-джуниър: „Очаквах да стана голмайстор, доволен съм. Радвам се,че играхме срещу „Левски“. Играхме като един отбор, имаше голове,греди, пасове….Радвам се на първото място!“.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram