С Петя Пендарева на Белмекен

Казанлъчанката Петя Пендарева съпровожда волейболния отбор на „Берое“ на Белмекен, където до края на септември ще продължи подготовката на отбора за предстоящите мачове от есента в женския шампионат.

Пендарева не за първи път помага на казанлъшкия волейбол за физическата подготовка на момичетата. Треньорката работи за поредна година и със състава на Казанлък, като основната й цел е отборите да влязат в много добра форма преди да започнат и контролните срещи, както и турнирите, предшестващи първенството.

 

От Белмекен и от зала „Багира“, погледите са насочени към централата на БФВ в София, където днес от 11:00 ч. часа се тегли жребия за надпреварата – реда, по който ще се съревновават отборите в групата.

Седем отбора стартират в новия сезон 2017/2018 на женското първенство по волейбол на България, колкото бяха участниците и година по-рано. Отборите, с които женският състав на „Казанлък Волей“ ще спори за разпределението на медалите, са „Марица“ (Пловдив), „Левски“, ЦСКА, „Раковски“ (Димитровград), „Славия“ и „Берое“ (Стара Загора), който е новак в шампионата. От надпреварата заради финансови затруднения ще отпадне тимът на Шумен.

Първенството стартира на 20 и 21 октомври с мачове от първия кръг. Поради нечетният брой участници, във всеки кръг, един от тях ще почива. Първият полусезон приключва на 1-2 декември. Първенството се подновява на 19-20 януари 2018 година със срещите от втората част на първенството. Редовният сезон в женският шампионат приключва на 2 март.
Крайният срок за картотекиране е до 12:00 ч на 19 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram