Състезателка от тима на Казанлък започва участие на Европейско с жените

Часове след старта на предсезонната подготовка за девойките и жените на „Казанлък Волей“, извън първите занимания за отбора ни е младата националка Мария Кривошийска, която продължава своя път с националния отбор по волейбол, воден от Иван Петков. За българските „Лъвици“ предстои участие на европейско първенство, като съставът ни ще отпътува утре за южната ни съседка – Турция. Шампионатът на стария континент е от 25 август до 8 септември и ще се проведе в четири страни – Турция, Полша, Унгария и Словакия. Българките са в група А в Анкара, като съперници на нашите момичета са домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция. 

В първия си мач, националките ни се изправят срещу Франция, а двубоят е на 23 август от 14:30 ч. Следващият ден, 24 август е почивен за тима ни.  На 25 август волейболистките ни излизат срещу Сърбия от 17:00 ч. Следва двубой с домакините от Турция, който е на 26 август от 19:30 ч. В четвъртия си мач родните представителки ще играят с Гърция, а срещата е на 27 август от 19:30 ч. 28 август отново е почивен. Волейболистките на България завършват участието си в груповата фаза с мач срещу Финландия, който е на 29 август от 17:00 ч. 

И още една, добра новина за феновете на волейбола! Всички мачове на България от европейското първенство по волейбол за жени ще бъдат предавани пряко по БНТ 3. Успех на Мария и българския национален тим!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram