Старшата при юношите на „Казанлък“ с три победи и загуба от „Арда“ за начало на сезона

Юношите на „Казанлък“, родени 1998, 1999 и 2000 година, приключиха участието в есенния турнир по волейбол за регион „Странджа“ в Бургас с второ място, след силния тим на „Арда“ Кърджали, с когото играха още в първия кръг. Казанлъчани стартираха със загуба от 3:0, но в следващите три срещи побеждаваха с 3:1 отборите на „Нефтохимик“, „Берое“ и „Сливен“. Домакините завършиха трети в есенния турнир, следвани от старозагорци и състезателите на „Сливен“.

Треньор на старшата възраст при юношите в казанлъшкия клуб е помощникът на Страхил Балов в женския състав Диан Боюклиев. Отборът бе събран едва преди две години, а в конкуренция с традиционно силните в мъжкото направление, като „Арда“ и софийските отбори, участието ни на зона ще бъде една добра прогноза, коментира Боюклиев. Истинско постижение ще е да попаднем във финалите, но засега си поставяме за пряка цел да се класираме за зони, добавя Боюклиев.

Участието на тима ни в турнира на регион „Странджа“ в Бургас тази събота съвпадна с мача на женския тим срещу домакините в зала „Младост“. Казанлъчани бяха едни от малкото фенове, които подкрепяха момичетата на Страхил Балов от полупразните трибуни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram