„Славия“ измъчи домакините от „Казанлък“, победи трудно с 3:2

Волейболен клуб „Казанлък“ не успя да победи гостуващия тим на „Славия“ и след над двучасова битка в зала „Багира“ приключи мача с 2:3 гейма. След като отстъпиха първия гейм при 24:26, казанлъчанки мобилизираха всички сили, но не успяха да завършат мача успешно, последваха трудни за тях четири гейма /25:17, 25:22 и 21:25 и 16:18/. Множество грешки в посрещането, особено във финалните минути на срещата, предопределиха изхода на двубоя. Срещу домакините играха бившите им съотборнички Ася Динова и Кристин Колчагова. Двубоят проследи националният селекционер на женския ни тим Иван Сеферинов.

Днешните четири двубоя от Националната волейболна лига при жените бяха белязани с доста обрати и изненадващи моменти. „Левски“ успя да спечели срещата с „Раковски“, но пък и загуби гейм, което донесе радост в отбора на гостенките. Срещата се игра без публика в столичната зала „Христо Ботев“. До този абсурд се стигна след забавяне на официален документ на разрешение за публика от Столична община, след като експертната комисия се произнесе, че трибуните на спортното съоръжение са безопасни. Поради мудността на общинските чиновници, Сините домакинстваха за втори път без фенове.

Женският отбор на ЦСКА (София) прекъсна серията си от четири поредни загуби в първенството, след като в мач от 16-ти кръг се наложи с 3:0 при гостуването си на ЙЕБ (Шумен) в местната зала „Младост“.

В морско дерби „Бургас 2007“ с Ваня Соколова победи с 3:0 девойките от „Спартак“ Варна.

В следващия кръг „Казанлък“ приема бургаския тим у дома. Двубоят е в петък, от 18:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram