Скандал в Карлово, прекратиха мача на „Розите“

Заради поведението на щаба и футболистите ни, по време на мача на ФК „Розова долина“ и ОФК „Левски“ Карлово, вероятно ще бъде присъдена служебна загуба на казанлъшкия тим, след като съдията Цветозар Манолов от Бургас прецени, че трябва да прекрати двубоя от 16 -и кръг, при това във финалните минути. Казанлъчани пък ще се жалват пред Зоналния съвет на БФС в Пловдив за отсъдената засада и слабо съдийство.

Двубоят на „Розите“ на негостроприемния стадион на карловци бе белязан от чести ситуации на грубо отношение и провокации към гостуващия тим, което направи играта доста напрегната, за да се стигне до съдийското решение с неблагоприятен за нашия отбор край.

„Розите“ поведоха в мача с „гол от съблекалнята“, още в първата минута на срещата с попадението на Венцислав Иванов, при подаване на Пламен Колев. Последният на два пъти пропусна да покачи резултата, като пълното надмощие на „Розите“ диктуваше играта в първата част от двубоя. След изравняване (1:1), казанлъчани имаха своите шансове да отбележат, още повече, че съдията даде четириминутно продължение. В това време, при атака отдясно на футболисти на „Розова долина“ бе вдигнато флагчето за засада. Последва бурна реакция на треньорския щаб и резервите ни, което провокира главния съдия да прекрати мача от предпоследния кръг на Трета лига- Югоизточна група между „Розова долина“ и „Левски“ Карлово.

Жалбата на нашия клуб ще бъде разгледана на следващото заседание на БФС – Пловдив, а Дисциплинарната комисия, която се събира във вторник, ще се произнесе за евентуалните наказания.

След преглеждане няколкократно на записите от двубоя е видно, че няма засада при офанзивната игра на „Розите“. Нещо повече, при изравняването домакините нарушиха правилата с фаул в атака, с удар в лицето на нашия футболист Николай Георгиев. Слабото и неадекватно съдийство на арбитрите от Бургас доведе до напрежение по трибуните и на терена, ескалирало в последните секунди на мача.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram