Симона Милева стана втора на държавно първенство

С медал и вицешампионска титла приключи участието на казанлъшки стрелец в държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за 2019г. На пистолет Симона Милева, която вече се състезава при девойки старша възраст, завоюва сребърен медал от републиканската надпревара, домакин на която бе Стара Загора. Шампионатът се проведе на два етапа, като от 5 до 9 юни в София бе състезанието на пушка, а от 13 до 16 юни в Стара Загора участниците премериха сили и на пистолет.

Казанлъшкият клуб „Севтополис“ взе участие и в двете надпревари с 11 състезатели. На пушка много добре се представиха Антоан Петров и Юнис Асфар, които завоюваха  съответно 5-то и 6-то място, като и на двамата много малко не достигна за медал. При  девойките много добре стреляха Дарина Петрова (с 6-то място в „упражнение легнал“) и Нина Чавдарова, която се класира пета в „упражнение 3×20“.

В стрелбата с пистолет Симона Милева извоюва единствения медал за клуба си. При  мъжете, при изключителна конкуренция, Атанас Янев зае 7-мо място, а отборът в  същата дисциплина се класира шести. Добре се представиха и останалите състезатели, сред които Матей Мачев. Златомир Иванов завърши с 8-мо място, а дебют на държавно първенство направиха Йоана Тонева и Иван Петров.

От началото на юли стрелците на Нели Йончева излизат в заслужена почивка до началото на месец септември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram