Симона Милева е със сребро от държавното

От 17 до 26 септември се проведе държавно първенство за всички възрасти с малокалибрено оръжие. То премина в два етапа, като от 17 до 22 септември в град София се проведе съревнование в дисциплините на пушка и пистолет на 50 метра, а от 24 до 26 септември – участниците премериха сили в дисциплините на пистолет на 25 метра в град Стара Загора. Състезателите от казанлъшкият клуб „Севтополис“ взеха участие в осем дисциплини.

В София много добро представяне записа Антоан Петров при юноши старша възраст, който зае 4-то място и Петя Петкова – девойки младша възраст ( 6-то място, в дисциплината 60 изстрела легнал). В стрелбата с пистолет при мъжете Атанас Янев зае 6-то място.

В надпреварата в Стара Загора Симона Милева спечели сребърен медал при девойки старша възраст в дисциплината спортен пистолет. Добре се представиха и останалите участници на клуба с треньор Нели Йончева. Ирина Христова е със 7-мо място при жените в упражнение 3×40 на пушка, Йовко Петров, в същата дисциплина, завърши с 9-то място при мъже на пушка и с 11-то в дисциплината „60 изстрела легнал“.

Месец октомври е наситен на състезания с въздушно оръжие, включително и турнир, който се организира и провежда в град Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram