Седем Купи за казанлъшкото катерене за финал на сезона

Домакин на последната Купа по спортно катерене за подрастващи стана НСА в София, където през почивните дни се проведе състезание по „боулдър“ с участието на 108 състезатели от 11 клуба. Казанлъшкият „Селт“, който тази година се представя изключително силно в турнирите и държавните първенства в различните възрасти при деца и юноши, спечели два златни медала и общо седем трофея от надпреварата за Купа България.

В състезанието на НСА с първи места са Диляна Славова, до 9 години и Стоян Петров при юношите 13-14-годишни. Двамата представители на „Селт“ с треньор Никола Недялков получиха и по две купи – за вторите им места в Купа България.

Държавната шампионка Радина Димитрова, с успешния класирания и в международните стартове тази година, също си тръгна с награда на БФКА – за третото си място в Купата при момичетата до 9 години.

Малките надежди на казанлъшкия клуб – Галина Ботева и Анна-Мария Бонева също получиха Купи. Първата стана носител на Купа България за второто си място в класирането при момичетата до 7 г. и е трета в софийското състезание. Анна-Мария, която се състезава в същата възрастова група е с трето място във веригата състезания за Купата.

Трети в тази надпревара е начинаещият (до 7 г.) катерач в отбора на казанлъчани Ангел Славов.

Втора в тазгодишната Купа България е 11-годишната Йоанна Недялкова, с 4-то място в състезанието на НСА. С две четвърти места приключи годината за Иван Бонев.

Контузия попречи на шампионката при момичетата Десислава Димова да завърши състезанието. Георги Лалев е вторият контузен състезател на „Селт“, който също ще се наложи да си даде почивка в зимния период.

При толкова много Купи и медали, спечелени през сезона няма как да не съм щастлив, коментира успехите на възпитаниците си Никола Недялков. Остава ни последен старт за сезона в декември – Държавното първенство по „трудност“ и „скорост“ за мъже и жени в София. В него обаче ще участват само състезателите ни над 11 години, уточнява Недялков.

DSC00576DSC00562DSC00584DSC00590DSC00597DSC00600 (1)DSC00603DSC00606DSC00644DSC00647

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram