Световното първенство приключи за защитник на Франция

Световният шампион Франция загуби още един футболист след победата над Австралия с 4:1 на първенството в Катар. Това е защитникът Люка Ернандес, за когото шампионатът приключи тъй като получи контузия на коляното, съобщи „L’Equipe“.

„Като начало трябва да направи някои тестове, за да се установи точната диагноза. Но травмата изглежда достатъчно сериозна. Това е голямата черна точка от нашата победа тази вечер, ядосва се селекционерът на Франция Дидие Дешан.

По-нататък вестник „L’Equipe“ съобщи, че бранителят е скъсал коленни кръстни връзки, което не само го вади от всички мачове на Световното първенство, но и ще го лиши от игрово време за доста дълъг период и след това. От агенция Ройтерс са потърсили мнението и на официален представител на Френската футболна федерация (ФФФ), но никой не им е вдигнал телефона.

Ернандес остана да лежи на терена с видима болка на лицето при откриващото попадение в мача, с което Австралия поведе в резултата. Матю Леки го финтира и центрира към Крейг Гуудиун, разписал се с глава още в 9-ата минута.

Франция поведе в класирането на група L с победата над австралийците, а Тунис и Дания имат по точка. Австралия е без актив.

dsport.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram