Световна вицешампионска титла за „Леон“/Казанлък/, световен бронз за националите от града ни!

Два сребърни и един бронзов медал  „влязоха в сметката“ на България от Световното първенство по класически културизъм, на което София бе домакин този уикенд. Вторите места са за Владимир Курдов (категория до  175 см) и големия ни „ас“ Росен Иванов от клуб“Леон“/Казанлък/ (категория до 180 см). И в двамата световни вицешампиони се усети леко разочарование.

„Голяма е тежестта, когато очакванията за първо място към теб също са големи. Не мога отстрани да видя грешките си, предстои да гледам видеото. Разбира се, че съм разочарован, все пак друго си е световна титла, но и второто място хич не е малко. Сега ми предстои да се отдам на почивка“, заяви Росен. Неговият треньор  д-р Данаил Генев от Казанлък  открито сподели грешките, които е видял в своя възпитаник. „Според мен и Росен, и Владимир трябваше да са първи. При Росен имаше грешки в съчетанието, тъй като съдиите искат не само маркиране на сцената, а цялостно и стабилно изпълнение на позите“, каза Генев. Курдов също си тръгна от НДК със смесени чувства. „И среброто е нещо важно за мен, но все пак се видя колко е субективен нашият спорт“, каза той.

Българите имат още две пети места в лицето на Хасан Мерт  от Казанлък (категория  до 171 см) и Мартин Русанов (категория до 175 см). Отборно страната ни зае 3-о място в крайното класиране от 36 нации! Първи е тимът на Корея, а втори – на Иран. Последната държава излъчи и „абсолютния шампион“ – Махди Залпарвар ( при до 180 см).

Краси Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram