„Розите“ станаха четвърти в България, Поли Димитрова взе награда

Съставът на „Казанлък Волей“, воден от Инна Петрова влезе в топ 4 на България при момичетата до 16 години. Финалната четворка за тази възраст игра своите мачове в столичната зала „Левски София“.  След второто място в групата си и „шеметното“ начало, момичетата на Инна Петрова в полуфиналите загубиха много драматично срещу пловдивчанки. Шампионът „Марица“ спечели двубоя с 3:2, въпреки че казанлъчанки играха като бойци до последно.

В спора за златото маричанки победиха домакините от Левски (София) с 3:1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:20). Волейболистките на „сините“ завършват със сребърните медали.  В мача за бронза съставът на ЦПВК (София) победи „Казанлък Волей“  с 3:1 гейма.

„Има още много неща, върху които трябва да работим, за да постигнем по-добри резултати, но аз искам да благодаря на момичетата за отношението. Те си знаят с колко неща трябваше да се преборим, за да стигнем до тук. Благодаря им, че се научиха да не търсят оправдания, а решения. Благодаря им, че излязоха от идеята за лична изява и дадоха всичко от себе си, за да помогне кой с каквото може. Трудностите са част от пътя към победата и аз пожелавам на момичетата смелост, за да успяват да се справят с предизвикателствата, които ще срещат пред себе си“, коментира треньорката на казанлъшките „Рози“ Инна Петрова.

Нейната възпитаничка Полина Димитрова (на снимката – крайната вляво) получи индивидуална награда. Казанлъчанката беше отличена за най-добър разпределител.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram