„Розите“ поведоха с 3 гола на „Марек“ във финала

„Розова долина“ печели Купата от турнира на Аматьорската футболна лига след страхотна игра за нашите футболисти в Пазарджик, домакин на финалния двубой между „Марек“ Дупница и „Розова долина“. Казанлъчани поеха инициативата още от самото начало. Двубоят се оживи след 15-та минута, когато символичните домакини от отбора на „Марек“ Дупница създадоха няколко горещи положения, а вратарят Петър Маринов, който играе последения си мач за „Розите“ отново показа превъзходна форма. В герой на мача обаче се превърна голмайсторът на състава ни Пламен Колев, който отбеляза две от попаденията в срещата. Колев завърши атаката на Атанас Апостолов в 29-та минута и отборът на Казанлък откри резултата. Пропуск малко след това направи Венцислав Иванов (32). При изключителна динамика и игра като за финал, в последните минути на първото полувреме вратарят ни Петър Маринов отново показа високото си майсторство, а Пламен Колев наниза второто си попадение в срещата и в 42 мин. вече отборът ни удвои за 0:2.

Футболистите на „Розова долина“ запазиха преимуществото си и в началото на вторите 45 минути и закономерно последва трети гол във вратата на „Марек“ в 48 минута. Цветан Чахов отбеляза с глава за радост на близо 500-та фена от града на розите, които наблюдават мача на живо на стадион „Георги Бенковски“. Сред тях и деца от школата на „Розите“.

В 60-та минута „Марек“ успя да се разпише с първото си попадение в срещата, а в 84 минута дойде и вторият гол за състава на Дупница. Напрежението се покачи в последните минути на двубоя с горещи положения и пред двете врати. С 3:2 „Розова долина“ спечели най-скъпия за историята на казанлъшкия клуб трофей от турнира при аматьорите.

Снимки: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram