„Розите“ вървят към финиш с контролите, след седмица идва първенството

ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ се наложи убедително над ФК „Розова долина” с 4:1 в предпоследната за тима ни контролна среща, която се изигра на стадиона в Твърдица. Приятелският двубой бе изключително полезен и за двата състава, които направиха интересен мач и демонстрираха игра на добро ниво.

През първата част „Шейховете” поведоха с 2:0 с голове от статични положения.„Розите“ също създадоха опасни ситуации пред вратата на бургаския тим, но успешните намеси на вратаря Ферди Мюмюнов им попречиха да отбележат.

След почивката момчетата на старши-треньора Атанас Апостолов успяха да намалят резултата – 2:1 от дузпа, която изпълни Владислав Калайджиев.

Седмица по-рано (на 9 февруари) „Розите“ записаха успех при петата си контрола, играна в Казанлък над Трявна с 1:0. Голът за домакините отбеляза Даниел Иванов в 68 минута.

„Нефтохимик“ ще изиграе още една контрола в Розовата долина. Днес от 14.00 часа на стадиона в Мъглиж тимът ще се изправи срещу другия си съперник в групата – „Марица“ Пловдив.

Полусезонът в Трета лига стартира на 23 февруари. В първият си двубой за пролетта „Розите“ гостуват на ОФК „Карнобат“. Финалът на сезона е на 1/2 юни. Има два междинни кръга в сряда – на 10 април и 8 май, както и един кръг в четвъртък – по Великден на 25 април.

Пожелаваме успех и спортно щастие на любимия тим на поколения казанлъчани!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram