Радо Георгиев започва участието си на световното в Норвегия

На старта в категория до 97 кг на класическия стил световният и европейски вицешампион Кирил Милов, който започва днес участието си на световното по борба в Осло, ще има за съперник норвежеца Маркус Уорън, пети на световното за юноши през 2021-а.

Не тепиха днес ще излезе и Радослав Георгиев в категория до 130 кг, като първи противник на казанлъшкия борец е индиецът Сону Сону.

Срещите започват от 11,30 ч българско време.

Вчера огромна радост за България донесе Биляна Дудова. Тя покори световния връх, като на финала при 59-килограмовите четирикратната европейска шампионка се наложи над представителката на силната японска школа Акие Ханай с 6:4.

Това е първа световна титла за Дудова, след като през 2018-а се окичи със сребро.

Мъжете обаче нямаха късмет при представянето си. „Бронзовият“ от световно и европейско първенство Айк Мнацаканян претърпя поражение още на старта в категория до 77 кг след 1:6 от Мохамедали Гераи, шампион на Азия и двукратен бронзов медалист от световни първенства. Съперникът му обаче допусна загуба в следващия кръг и участието на натурализирания у нас арменец приключи.

При 82-килограмовите Тарек Абделслам, започна с успех – 5:2 срещу израелеца Игор Петришин. Но след това иранецът Пежман Мохамед се оказа непосилно препятствие за европейския шампион от 2017 година – 2:7. Противникът на нашия национал стигна полуфиналите и все още египтянинът с наш паспорт има шансове да продължи битката за бронза.
От надпреварата отпадна Дейвид Димитров, носител на златния пояс „Никола Петров“, след 0:8 от литовеца Кериступас Слейва при 82-килограмовите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram