Променят програмата в женския волейбол заради Европейското на девойките

Във връзка с предстоящото участие на националния отбор по волейбол на България за девойки под 18 години (кадетки) на Европейско първенство (30 март – 10 април) се налага промяна в програмата на НВЛ жени за Пролетен полусезон. Това съобщи Българската федерация по волейбол. Старши треньор на българския тим е наставникът на жените от Казанлък Страхил Балов. Към Хонландия ще се отправи и почти целия треньорски състав от зала „Багира“. Тимът на „Казанлък Волей“ не бива да бъде ощетяван заради ангажиментите на национално ниво на треньорския щаб, затова програмата се нагажда според възможностите на всички, разсъждават от Федерацията.
Всички мачове с изключение на тези от кръгове 8-ми и 14-ти ще се проведат в петък. Това се налага поради участието на едни и същи състезателки в първенстава – жени, девойки и кадетки.
Последният кръг е насрочен на 7 март (вторник), като всички мачове започват в 17:30 ч.
Поради отказване на отбора на ОУСК „Бургас-2007“ в по нататъшно участве в първенството на НВЛ Жени 2016/2017 във всеки предстоящ кръг ще има по един почиващ отбор.
Плейофните мачове ще се проведат във формат „2 от 3“ както следва:
Четвъртфинален плейоф – 09, 11 и евентуално 13 март
Полуфинален плейоф – 19, 21 и евентуално 23 април
Финален плейоф – 25, 27 и евентуално 29 април
Предимство в избора на домакинствата има клубът с по-предно класиране след редовния сезон.
Първенството се подновява на 27 януари с мач между „Славия“ (София) и ЦСКА (София) в зала „Панайот Пондалов“ от 17:00 ч. „Казанлък“ ще гостува на „Раковски“ в Пловдив на 28 януари. Срещата е в спортната зала „Олимпиада“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram