Провеждат рали „Твърдица – Елена“

Двадесет и четири екипажа успешно преминаха технически и административен преглед преди старта на 16-тото рали „Твърдица-Елена“. Сред заявилите участие са Костадин Щерев – Николай Арабаджиев от АСК „Ефско Рейсинг“ Казанлък.

„Направихме всичко възможно днес да сме тук – заяви кметът на община Твърдица г-н Атанас Атанасов. –  Постарахме се възможно най-много, за да може приветстваме всички желаещи за участие въпреки епидемичните условия и всички трудности.“

Същинската част от рали „Твърдица-Елена“ 2020 стартира в събота (08 Август) от 10:23 ч. със специален етап „Чумерна“.

Специален етап 2 „Качулка“ (11:01 ч.) се включва за първи път в програмата на ралито и ще бъде ключов етап за развоя на надпреварата.

Изключително важна ще бъде и скоростна отсечка „Предела“ (15,93 км). Второто и преминаване ще бъде пауър етап, в който екипажите с най-добрите седем времена получават допълнителни точки в битката за шампионата.

Следобед участниците ще преминат за втори път през етапите „Чумерна“, „Качулка“ и „Предела“. Церемонията по награждаването по традиция отново ще бъде на площад „Свобода“ от 17 часа.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски разпореди засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки по време на шестнайсетото издание на рали „Твърдица – 2020“. В сила е заповед на министъра на здравеопазването от 4 август, според която провеждането на спортни състезания на открито се допуска при публика до 1000 души на сектор, при заетост на местата не повече от 50 процента, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram